Keurmerk coach en supervisor NOBCOEMCC Global

Ik, Valérie Docters van Leeuwen – Verswijveren, eigenaar van The Art of People ben senior practitioner bij de NOBCO en EMCC Global. Sind mei ’22 volg ik de opleiding tot supervisor bij Tom Battye Coaching, een pilot i.s.m. de NOBCO. De opleiding hoop ik in mei ’24 af te ronden waardoor ik in de nieuwe supervisiepool van de branchevereniging kom met EISA-keurmerk.

Werkwijze

De belangrijkste technieken bij coaching zijn luisteren, doorvragen, invoelen en reflecteren. Hierdoor wordt inzichtelijk wat de overtuigingen en gedragspatronen zijn die jou belemmeren. Diverse methodieken staan in dienst van het proces. Deze zijn nooit leidend, omdat jouw ontwikkeling en proces een persoonlijk verloop hebben.
De aanpak is resultaatgericht, betrouwbaar en wetenschappelijk onderbouwd. Een coachingstraject bestaat gemiddeld uit 8 sessies; elke sessie duurt ongeveer 1,5 uur. Trajecten op basis van de EQ-i en leiderschapsontwikkeling duren doorgaans langer. Er zijn aparte tarieven voor particulieren en voor de zakelijke markt.

Het coachingstraject voor individuen

Wil je een specifieke competentie ontwikkelen of zoek je naar een verbetering van de kwaliteit van werk en leven?
Een intakegesprek gaat altijd vooraf aan een coachingstraject. Tijdens dit gesprek maken wij kennis, en nemen wij door wat coaching voor jou kan bieden. Ook stellen wij samen het gewenste doel vast waaraan je wilt werken. Door de reflectiegesprekken, oefeningen en methodieken die worden toegepast, leer je kijken naar jouw eigen gedrag en overtuigingen.
Na een afgesproken periode vindt een evaluatie plaats. Hoe gaat het nu? Heb je nog iets nodig om verder te kunnen?

Het coachingtraject voor groepen, afdelingen & teams

Wil je dat jouw medewerkers samenwerken en zich verder ontwikkelen?

Tijdens het intakegesprek met de leidinggevende of management onderzoeken wij samen wat er speelt en waar jullie naar toe willen. Tijdens dit gesprek maken wij kennis en nemen wij door wat coaching voor je kan bieden. Vervolgens bekijken wij het krachtenveld en maken een voorlopige analyse. Op basis daarvan maken wij een voorstel met als belangrijke speerpunten: verbinding, draagvlak en bereidheid tot samenwerken te creëren.
Na een afgesproken periode vindt een evaluatie plaats en bekijken we wat er nog nodig is om de behaalde resultaten voor de lange termijn te waarborgen.

Neem contact op

Behoefte aan meer informatie? Stuur een bericht en ik bel of mail u z.s.m. terug.

Laatste nieuws

Gecertificeerde coaching

Branchevereniging NOBCO staat voor het opbouwen en delen van goede – wetenschappelijke – kennis over coaching. Ze biedt een continu proces van kwaliteitsverbetering in coaching. Het is aangesloten bij de EMCC/EIA. Dit Europees gewaardeerde keurmerk voor beroepscoaches staat in de markt garant voor kwaliteit en professionaliteit.