Studentenactie waardevol gebleken: video van student en dirigent i.o. Jurjen Daemen

Toen ik vorig jaar de oproep van de NOBCO zag om mee te doen aan de speciale studentenactie i.s.m. hogescholen, heb ik mij meteen aangemeld. De actie betreft studenten – die vanwege de isolatie door de pandemie – korte begeleiding konden/ kunnen krijgen.

Student en dirigent i.o. Jurjen Daemen heeft op verzoek deze video met eigen krachtige boodschap opgenomen om andere studenten aan te moedigen om deze stap te maken. Dank nogmaals Jurjen!

‘Het liefst spreek ik elke week nog met Valérie omdat het proces langer is dan de drie sessies.*

‘Bovendien heb ik veel gelachen met haar wat ik zelf als heel krachtig heb ervaren, omdat je toch voornamelijk over problemen aan het praten bent’.

‘Ik zou alle studenten willen aanmoedigen om eens in gesprek te gaan met een coach omdat je […] nieuwe inzichten over jezelf krijgt’.

Zelf heb ik een studerende zoon van 22 jaar, en ik zie dat deze generatie veel op haar bord heeft liggen. Ze zitten in een kwetsbare fase en in een overgang naar een volwassen leven met verantwoordelijkheden en onzekerheden, maar deze generatie ervaart nog meer druk. De aandacht voor prestatiedruk, keuzestress maar vooral ook zichzelf te mogen leren kennen en zichzelf te kunnen zijn blijft belangrijk.

De video heeft Jurjen Daemen opgenomen voor de nieuwjaarsreceptie van de NOBCO waar ook aandacht was voor Mind You Overigens* vergoedt de NOBCO niet. De coaches die bereid zijn doen dit voor het tarief van € 10 per uur te doen.

Dank Geeske te Gussinklo voor het begeleiden van de actie vanuit de Nederlandse Orde van Beroepscoaches (NOBCO).

#studentenactie #nobco #kwetsbarefase #mindyou #supervisor #artes #hogescholen #kunstacademie #coaching #coach #studenten #hogescholen