Workshop Verbindend Leiderschap

Sleutel voor een wendbare organisatie

We leven in een tijd van continue veranderingen. Interessant, complex én spannend. Het is aanpassen of uitsterven… Wendbaarheid is een must om snel én goed te kunnen veranderen. Hiërarchisch en directief leiderschap zijn old school. Verbindend leiderschap is geen hype maar blijft. Als leidinggevende moet je in staat zijn jouw medewerkers en teams te bekrachtigen. Dat doet een sterk appèl op goed ontwikkelde emotionele intelligentie dat gaat over een connectie tussen ratio en emotie. Integriteit, empathie, assertiviteit, (on)afhankelijkheid, realiteitsbesef en optimisme zijn belangrijke key words.


Wij geloven dat die kwaliteit begint bij jouzelf, om van dáar uit te functioneren. Hoe wendbaar en verbindend ben jij?
Het leertraject ‘Verbindend leiderschap’ brengt je verder.

Download hier de flyer over de Workshop ‘Verbindend Leiderschap’.

Leertraject: Verbindend leiderschap in 5 stappen:

Stap 1

Intake ontwikkelingsbehoefte

Stap 2

EQI – 0-meting

Stap 3

Ontwerp ontwikkelingsprogramma

Stap 4

Zelfonderzoek, reframing, casuïstiek, intensieve coaching

Stap 5

Verankering in de dagelijkse praktijk, follow up

Resultaten:

  • Je herkent jouw eigen emoties, kunt ze plaatsen, rationeel en gevoelsmatig

  • Je gaat meer waardengestuurd en gebalanceerd leven en werken

  • Jouw uitdrukkingsarsenaal en expressie nemen toe

  • Je krijgt meer diepgang in relaties en weet teams te versterken

  • Je bent wendbaarder, ondernemender én creatiever

Workshop op basis van EQi®: ‘Assess, predict, perform’

De ontwikkeling van emotionele intelligentie (EI) is van doorslaggevende betekenis voor onze persoonlijke effectiviteit, in het omgaan met jouzelf, met anderen en in flexibiliteit. Dit is te meten!

De gevalideerde EQ-i® 2.0 wordt wereldwijd gezien als de meest betrouwbaar test om de emotionele intelligentie te meten. De test is wetenschappelijk onderzocht en toepasbaar op:

  • Persoonlijke effectiviteit

  • Leiderschap en management

  • Teambuilding

  • Selectie talentmanagement

  • Commerciële slagkracht

Emotionele intelligentie leidt tot meer vitaliteit, ondernemerschap en hogere prestaties.
Het fundament van deze workshop ligt bij het ontwikkelen van de emotionele intelligentie door actief en ván elkaar te leren. We bespreken het gewenste leiderschapsprofiel op basis van het groepsprofiel van Dr. Reuven Bar-On®. Een duurzame ontwikkeling en verbinding naar de praktijk heeft onze aandacht. Daarom wordt de omgeving (o.a. medewerkers) erbij betrokken.

Partnership

Met organisatieadviseur en gecertificeerd managementconsultant- CMC Lid van de Orde van organisatiekundigen en – adviseurs Wim deKwaasteniet.

Valérie Docters van Leeuwen zag de eerste tekeningen van de Erasmusbrug begin jaren ’90 toen het nog op de tekentafel lag. Sindsdien werkte ze in en voor Rotterdam en met Rotterdammers. Dit beeld van de Kop van Zuid staat voor haar voor visie, samenwerking en doorzettingsvermogen.
Fotografie/ piloot: Jeroen Komen. Vlucht samen met Valérie Docters van Leeuwen in experimenteel vliegtuigje boven Rotterdam (september 2016)

Neem contact op

Behoefte aan meer informatie? Stuur een bericht en ik bel of mail u z.s.m. terug.

Laatste nieuws

Gecertificeerde coaching

Branchevereniging NOBCO staat voor het opbouwen en delen van goede – wetenschappelijke – kennis over coaching. Ze biedt een continu proces van kwaliteitsverbetering in coaching. Het is aangesloten bij de EMCC/EIA. Dit Europees gewaardeerde keurmerk voor beroepscoaches staat in de markt garant voor kwaliteit en professionaliteit.