Betrouwbaar & valide

Zoveel testen en zoveel verhalen waarom zij de beste zijn. Dat kan. Toch een stukje over de betrouwbaarheid en validiteit van de EQi-2.0® test en waarom ik – en mijn samenwerkingspartners – dit belangrijk vinden.

MHS Model Talentassessment

Wat is validiteit? Bij testen die afgenomen worden op een wetenschappelijke wijze – dus met een controlegroep – zijn de uitkomsten zoals ze zijn. We gaan ze niet vervormen tot die antwoorden die we willen horen. Validiteit garandeert de juistheid en bruikbaarheid van een beoordeling. De EQ-i 2.0 is ontwikkeld via een uitgebreid proces een structuur heeft die betrouwbaar en breed toepasbaar is verschillende contexten (bijv. ontwikkeling, coaching, leiderschap, etc.)

De EQ-i 2.0

Is oorspronkelijk ontwikkeld in Noord-Amerika, maar wordt gebruikt in alle regio’s van de wereld. Dit geldt voor de structuur van de test, de consistentie en nauwkeurigheid van de items (vragen) en de resultaten. Over het algemeen heeft de EQ-i 2.0 uitgebreid bewijsmateriaal ter ondersteuning van haar externe validiteit:

  • Het is gebruikt om de werkprestaties te voorspellen

  • EQ-i 2.0-vaardigheden kunnen worden gebruikt om leiderschap te voorspellen en te verbeteren

  • De EQ-i 2.0 is gebaseerd op evaluatieonderzoek over tientallen jaren

  • De EQ-i 2.0 correleert met soortgelijke emotionele en sociale maatregelen

  • De EQ-i 2.0 is nu opgenomen in de Negentiende Buros Mental Measurements Yearbook (MMY), gepubliceerd in 2014 en wijdverspreid beschouwd als een belangrijke marker voor een goede testontwikkeling.

  • Betrouwbaarheid en validiteit zijn van groot belang zijn vanuit een wetenschappelijk perspectief. Maar ook praktisch vertaald naar uw bedrijf om deze effectief te kunnen integreren. De EQ-i 2.0 is betrouwbaar gebleken in het meten van de E.I. Ook in de praktijk van The Art of People c&c is het een betrouwbaar instrument als onderlegger voor het ontwikkelingstraject. Het meet – voor de coachees vaak verrassend – nauwkeurig werkprestaties, leiderschapcompetenties, welbevinden, stressmanagement en intrapersoonlijke vaardigheden.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Laatste nieuws

Geaccrediteerde coaching

Branchevereniging NOBCO staat voor het opbouwen en delen van goede – wetenschappelijke – kennis over coaching. Ze biedt een continu proces van kwaliteitsverbetering in coaching. Het is aangesloten bij de EMCC. Dit Europees gewaardeerde keurmerk voor beroepscoaches staat in de markt garant voor kwaliteit en professionaliteit.