Betrouwbaar & valide

Hrm & talentontwikkeling

Wat is betrouwbaar & valide? Bij testen die ontwikkeld zijn via een wetenschappelijke werkwijze – dus met een controlegroep – zijn de uitkomsten zoals ze zijn. We gaan ze niet vervormen tot we die antwoorden krijgen die we willen horen. Wél wordt er altijd gekeken naar de context in gesprek met de coachee. Coaching gaat namelijk over hoe je je ontwikkelt richting het realistische doel. De test is dus een valide hulpmiddel.

MHS Model Talentassessment

Veelzijdig

De EQ-i 2.0 is ontwikkeld via een uitgebreid proces, en heeft hierdoor een structuur die betrouwbaar en breed toepasbaar is. Zo kan het bij persoonlijke ontwikkeling ingezet worden, maar ook bij leiderschapsontwikkeling, loopbaan, HRM, talent- en teamontwikkeling. Dus veelzijdig!

De EQ-i 2.0

Is oorspronkelijk ontwikkeld in Noord-Amerika, maar wordt nu over de hele wereld ingezet. Dit geldt voor de structuur van de test, de consistentie en nauwkeurigheid van de items (vragen) en de resultaten. Over het algemeen heeft de EQ-i 2.0 uitgebreid bewijsmateriaal ter ondersteuning van haar externe validiteit:

  • Het is gebruikt om de werkprestaties te voorspellen

  • EQ-i 2.0-vaardigheden kunnen worden gebruikt om leiderschap te voorspellen en te verbeteren

  • De EQ-i 2.0 is gebaseerd op evaluatieonderzoek over tientallen jaren

  • De EQ-i 2.0 correleert met soortgelijke emotionele en sociale maatregelen

  • De EQ-i 2.0 is nu opgenomen in de Negentiende Buros Mental Measurements Yearbook (MMY), gepubliceerd in 2014 en wijdverspreid beschouwd als een belangrijke marker voor een goede testontwikkeling.

  • Betrouwbaarheid en validiteit zijn van groot belang zijn vanuit een wetenschappelijk perspectief. Maar ook praktisch vertaald naar uw bedrijf om deze effectief te kunnen integreren. De EQ-i 2.0 is betrouwbaar gebleken in het meten van de E.I. Ook in de praktijk van The Art of People c&c is het een betrouwbaar instrument als onderlegger voor het ontwikkelingstraject. Het meet – voor de coachees vaak verrassend – nauwkeurig werkprestaties, leiderschapcompetenties, welbevinden, stressmanagement en intrapersoonlijke vaardigheden.

Neem contact op

Behoefte aan meer informatie? Stuur een bericht en ik bel of mail u z.s.m. terug.

Laatste nieuws

Gecertificeerde coaching

Branchevereniging NOBCO staat voor het opbouwen en delen van goede – wetenschappelijke – kennis over coaching. Ze biedt een continu proces van kwaliteitsverbetering in coaching. Het is aangesloten bij de EMCC/EIA. Dit Europees gewaardeerde keurmerk voor beroepscoaches staat in de markt garant voor kwaliteit en professionaliteit.