HRM & talentontwikkeling

Assess – predict – perform

Hoe vind je de parels, in alle vormen en maten, voor jouw organisatie? Nog belangrijker: hoe behoud je ze? In deze tijd hebben HRM, directies en oprichters van scale ups hun handen vol aan het vinden van de juiste mensen. Ondanks alle berichten zie ik regelmatig nog in bedrijven en organisaties dat ze denken met een mind set uit de twintigste eeuw: niet hybride werken, aanwezigheid eisen, in de weekenden en avonden werken en 36 uur mag ook al niet in directiefuncties. Vorige week zei een eigenaar nog tegen mij: ‘ik kan ze niet vinden’ en benoemde een aantal van zijn voorwaarden cq eisen. Alsof medewerkers en leidinggevenden ’s avonds als het ze past niet even de lap top openen.

Kijk dus nog even naar de ingesleten eisen en bouw een ‘personeelsbestand’ (klinkt eigenlijk wat klinisch) dat gedreven blijft omdat je naar ze luistert, en verbinding kan maken om verwachtingen op elkaar af te stemmen. Hierbij kan de ontwikkeling van Emotionele Intelligentie én de gevalideerde assessments van de EQ-i 2.0 goed bij helpen!

De pay off van de EQ-i 2.0 is: Assess (meten), predict (‘voorspellen’ ofwel ‘richting geven’) en perform (‘presteren’ ofwel ‘realiseren’) Met de Talent Assessments van MHS/ Pearson Clinical & Talent assessments wordt nauwkeurig de emotionele intelligentie gemeten. Per functie wordt met de coach gekeken welke competenties goed ontwikkeld dienen te zijn.

De EQ-i 2.0 is bruikbaar instrument bij talentontwikkeling binnen de organisatie. Op basis van het assessment kan er dieper ingegaan worden op de betekenis en uitvoering van het ‘Empathisch vermogen’, ‘Assertiviteit’, ‘Stressmanagement’ en ‘Optimisme’ voor bijvoorbeeld marketingtalenten. (Jonge) leidinggevenden hebben veel aan een goed ontwikkelde ‘Realiteitstoetsing’, ‘Optimisme’ en ‘Emotioneel Zelfbewustzijn’ en ‘Emotionele Expressie’. Wereldwijd wordt deze gevalideerde EQ-i 2.0® ingezet – met toepassingen voor Leadership 360° feedback.

What’s app of mail me! Ik reageer meestal binnen een aantal uur.

Pearson is ’s werelds grootste uitgever van wetenschappelijk onderbouwde psychologische meetinstrumenten en kennis op het gebied van diagnostiek. Pearson heeft in maart 2022 de EQ-i 2.0 opgenomen in haar aanbod.

MHS Model Talentassessment

Neem contact op

Behoefte aan meer informatie? Stuur een bericht en ik bel of mail u z.s.m. terug.

Laatste nieuws

Gecertificeerde coaching

Branchevereniging NOBCO staat voor het opbouwen en delen van goede – wetenschappelijke – kennis over coaching. Ze biedt een continu proces van kwaliteitsverbetering in coaching. Het is aangesloten bij de EMCC/EIA. Dit Europees gewaardeerde keurmerk voor beroepscoaches staat in de markt garant voor kwaliteit en professionaliteit.