Loopbaancoaching

Werk dat werkt

We leven in een tijd van snelle veranderingen, die onze oude opvattingen uitdagen. Hard werken is achterhaalt, maar de hele dag op het strand liggen en remote werken is ook niet voor iedereen. Bots je met een collega of leidinggevende? Met een loopbaancoach werk je gericht aan jouw vraag en bijvoorbeeld volgende stap in jouw werk. We gaan kijken naar dat wat belangrijk voor jou is: welke kwaliteiten kun je in jouw werk inzetten  en waar zit de balans met jouw privéleven, gezondheid, sport en ontspanning? De basis van het traject is om jouw zelfkennis verder te ontwikkelen. Waar sta je nu? Wat heb je geleerd en waar wil je naartoe? Loopbaancoaching werkt.

Wat is een ‘normale’ emotionele intelligentie?

Voortdurend maken we afwegingen, gebaseerd op gevoelens en emoties. Als we dit bewust doen, herkennen we eerder onze drijfveren en ambitie, leren we wezenlijk om te gaan met tegenslagen, en maken we gemakkelijker contact met anderen. Emotionele intelligentie is dit alles en nog meer.

Elke loopbaantraject van The Art of People start met zelfonderzoek. Met krachtige interventies en werkvormen, met een coach én als je wilt mét trainingsacteur. Vervolgens wordt er toegewerkt naar marktverkenning en in kaart brengen van ‘de Sociale Kaart’: wie ken je werkelijk? Wie zijn jouw ambassadeurs die jou willen helpen aan een nieuwe baan?

#loopbaancoaching #loopbaanbegeleiding

Einde arbeidscontract richting  Vaststellingsovereenkomst (VSO)

Toekomstplannen zijn lastiger te maken ondanks de krapte op de arbeidsmarkt voor een aantal beroepen. Dit geldt echter nog steeds niet voor iedereen en elke functie. Is omscholen een goede optie?  Er zijn, zeker in de tech, ontslagrondes gaande. Als een werkgever jouw contract niet verlengt, is in sommige gevallen een Vaststellingsovereenkomst (ook wel ‘beëindigingsovereenkomst’ of ‘ontslag met wederzijds goedvinden’) bespreekbaar. Naast een aantal vaste onderdelen kan er ook onderhandeld worden over een reïntegratietraject 2e spoor bij een loopbaancoach. Dan wordt jouw persoonlijke en loopbaanvraag onderzocht en kun je zelfstandig verder. The Art of People begeleidt je om dit loopbaantraject inhoudelijk in te vullen.

We werken zowel digitaal als analoog in de coaching. Elke klant krijgt een Italiaans notebook van Legami om tijdens en tussen de coachgesprekken aantekeningen, doodles e.d. te maken.

Emoties als rouw

Coachees reageren opgelucht als ze toe mogen geven aan het gevoel van verlies. Dat is ook rouw. Loyale medewerkers die alles hebben gegeven moeten opeens weg. Bedrijven en organisaties kunnen – ook bij afscheid – goed voor hun medewerkers zorgen, door een vaststellingsovereenkomst te maken met genoeg ruimte voor de verwerking van emoties als rouw. What’s app of mail me voor meer informatie en maatwerk.

#vaststellingsovereenkomst #beëindigingsovereenkomst #ontslagmetwederzijdsgoedvinden #reïntegratie #2espoor

Emotionele intelligentie: huwelijk van ratio & emotie

Er zijn meerdere mogelijkheden om emotionele vaardigheden te ontwikkelen. Korte en langere coach- en trainingstrajecten, workshops, en morning calls. Lees hier verder voor de verschillende tarieven.

Kijk hier voor de voorbeeldrapporten van de EQ-i 2.0.

#emotioneleintelligentie

‘Emotionele intelligentie, de waarde van emoties‘ in de praktijk en de EQ-i 2.0

Lees in pak weg twee uur het gratis e-book ‘Emotionele intelligentie, de waarde van emoties’. Het boekje biedt zowel theoretische onderbouwing, als tips voor de praktijk en is zowel zakelijk als privé te gebruiken. Het heeft oefeningen om meteen aan de slag te gaan, mindmaps en verwijzingen. Zo kun je kennis maken met ‘emotionele intelligentie’ en antwoord krijgen op vragen als:

  • Wat is een ‘normale’ Emotionele Intelligentie?
  • Wat is ‘emotionele intelligentie’ eigenlijk?
  • Waarom is het belangrijk?

Neem contact op

Behoefte aan meer informatie? Stuur een bericht en ik bel of mail u z.s.m. terug.

Laatste nieuws

Gecertificeerde coaching

Branchevereniging NOBCO staat voor het opbouwen en delen van goede – wetenschappelijke – kennis over coaching. Ze biedt een continu proces van kwaliteitsverbetering in coaching. Het is aangesloten bij de EMCC/EIA. Dit Europees gewaardeerde keurmerk voor beroepscoaches staat in de markt garant voor kwaliteit en professionaliteit.