Effectief en integer leiderschap

Leiderschapsontwikkeling voor leidinggevenden en managers

Neem de volgende stap in jouw carrière als leidinggevende of (project)manager. Verbind medewerkers met meerdere generaties, genders en verschillende culturele achtergronden en levenservaringen. Durf te kiezen in plaats van alles een prioriteit te maken. Een stevig fundament is emotionele intelligentie. Niet (alleen) vanuit het hoofd contact maken, maar vanuit oprechte empathie. Emotionele zelfkennis is hiervoor essentieel. Dit kan anders. Neem contact op om de mogelijkheden te verkennen.

Directie, management & HRM

Integriteit & Ethische code

Het lijkt voor sommigen onschuldig. Totdat managers en leidinggevenden in mijn MT- bijeenkomst of workshop met ‘incidenten’ komen. Hardop uitgesproken klinkt het opeens toch ernstiger. (Seksueel) grensoverschrijdend gedrag ondermijnt een veilige werkomgeving. Ondertussen wordt vrijwel in elke sector zichtbaar dat Ethische codes en protocollen door sommigen een leuke oefening voor anderen vinden. Sommige CEO’s lijken verbaasd dat dit ook in hun bedrijf of organisatie voorkomt, en roepen dat zo hard dat de meerderheid zwijgt. De ervaringsdeskundigen proberen te overleven en zwijgen nog harder.

De werkelijk empathisch en daadkrachtig ingestelde HR-afdeling  maakt strategische plannen, maar hier profiteert de medewerker niet altijd van. Sommige HR-afdelingen hebben het druk met protocollen zodat het probleem regelmatig terug bij de medewerker wordt gelegd, alsof het alleen haar of zijn probleem is. Niet alleen deze medewerker coaching aanbieden, maar ook de leidinggevenden en CEO. En leer deze leiders dat ‘de deur staat altijd open’ geen enkele betekenis heeft als hun empathisch vermogen niet of slecht ontwikkeld is. Als deze grondhouding ontbreekt, dan vertrekt die ene medewerker… En dan volgt er nog één, totdat eindelijk iemand doorkrijgt dat het systemisch is en dat het weefsel van de gehele organisatie is geïnfecteerd.

The Art of People coaching & supervisie

Nog een voorbeeld: foto’s worden gemaakt en gedeeld in what’s app en andere groepen waarbij iemand of hele (culturele) groepen belachelijk worden gemaakt. Helaas zijn het geen incidenten. Laat eens objectief meekijken hoe het anders kan in jouw organisatie. De coaching en supervisie van The Art of People is met persoonlijke aandacht, en gericht op de ontwikkeling van jouw leiderschap en jouw biases. Het gaat niet om de schuldvraag, maar om de eigen blinde vlekken te onderzoeken en om deze krachtig aan te pakken. Met de vijftien competenties van de EQ-i 2.0, gebaseerd op de wetenschappelijk onderbouwde én praktisch toepasbare Leadership Potential and Derailers, ook in een 360 graden-test! Zo kan je werken op de vijftien schalen zodat je sneller inzicht hebt in jouw kwaliteit, daar waar jouw kracht ligt én wat jouw schaduwkanten zijn.

  • Van medewerker naar leidinggevende: ben je gepromoveerd tot leidinggevende? Als je voor het eerst leiding geeft verandert er veel. De eigen communicatie, opvattingen, ideeën en gedrag wegen opeens zwaarder. Hoe zorg je ervoor dat je jouw medewerkers meekrijgt en inspireert? In dit traject leer je jouw leiderschap te ontwikkelen en het vermogen tot verbinden;

  • Young professional: maak je snel stappen, geef je leiding aan (ook) oudere generaties, hoger opgeleiden maar mis je soms het gevoel op stevige grond te staan? Het traject voor young professionals biedt een kader waarin je jouw emotionele vaardigheden en die van jouw collega’s ontwikkelt. Vergroot jouw emotioneel zelfbewustzijn, empatisch vermogen en integer handelen;

  • Executive coaching: en daar sta je aan de top van de organisatie. Je weet jouw thema’s, self efficacy maar wil échte verbinding met anderen zonder de verantwoordelijkheid uit het oog te verliezen. Integriteit een gezicht geven in tijden, waarin diverse glazen plafonds en wanden niet meer ontkend kunnen worden. Ik creëer een veilige omgeving waar met krachtige interventies en humor verdere groei mogelijk is. Het leven en werken vanuit een completere perspectief dan alleen de ratio of (puur) financieel streven. Lees verder op executive coaching.

Review HR-partner Bronsonn

Valérie Docters van Leeuwen van The Art of People c&c heeft een uitgesproken professionele visie op coaching. Daarnaast is zij in staat om vanuit haar managementervaring beweging te creëren. Zij heeft veel coachingstrajecten gedaan voor klanten van Bronsonn HR. Dit doet zij met aandacht en passie. En met tevredenheid van klant, manager, medewerker en Bronsonn HR. Zij neemt je mee van A naar Beter.

Henk van Os, MSc Organisatiekunde

Deze trajecten biedt een brede wetenschappelijke basis op basis van de testen:

  • EQ-i 2.0® Leadership

  • InterPersoonlijkProfiel®: de wetenschappelijke versie van het wereldberoemde interactiemodel de Roos van Leary®

Neem contact op

Behoefte aan meer informatie? Stuur een bericht en ik bel of mail u z.s.m. terug.

Laatste nieuws

Gecertificeerde coaching

Branchevereniging NOBCO staat voor het opbouwen en delen van goede – wetenschappelijke – kennis over coaching. Ze biedt een continu proces van kwaliteitsverbetering in coaching. Het is aangesloten bij de EMCC/EIA. Dit Europees gewaardeerde keurmerk voor beroepscoaches staat in de markt garant voor kwaliteit en professionaliteit.