Executive coaching

‘Juist door de disruptieve effecten van technologie, zijn menselijke waarden nu belangrijk’, Arianna Huffington Financieele Dagblad 7 november ‘17

Zoek je een sparring partner, die de complexiteit van de in- en externe omgeving herkent, daar kritisch én tegelijkertijd met een verrassende invalshoek naar kan kijken? The Art of People c&c biedt maatwerk en zijn altijd toegespitst op jou, jouw organisatie en de grotere context. Neem vrijblijvend contact op voor een intake.

Review van een klant

“Als ‘rationeel mens’ ben ik in staat, om emoties bij mezelf weg te redeneren en emoties van anderen snel een plaats te geven waar we er geen last van hebben. Het gaat immers om het resultaat, we zijn aan het werk en we hebben geen tijd voor soft gedoe.”

Bovenstaande tekst zou ik een paar jaar geleden vol overtuiging kunnen hebben uitgesproken. Inmiddels ben ik een paar levenslessen verder, en heb ik de kans om met Valérie mijn persoonlijkheid te onderzoeken met een EQ-i test met twee handen aangegrepen, en daarna samen met een groep geïnteresseerde collega’s een aantal praktisch gerichte verdiepingssessies, op het gebied van emoties, gedrag en de toepasbaarheid in de dagelijkse werkpraktijk gevolgd.

Rob van Reijswoud, directeur

| Valérie Docters van Leeuwen is sinds 2016 lid van Vaksectie Executive Coaching (VEC) NOBCO |

CEO en coachthema’s

Als CEO en ook als CIO, CFO, CDO, CCO, CTO, COO en CMO  is jouw gedrag meer dan ooit in het vizier. Waar kom je vandaan, waar sta je nu en waar wil je met jouw mensen naartoe? Wil je iemand die af en toe naast je staat? Om helder te krijgen hoe je in een continu veranderende wereld je kan verbinden met de waarden van de organisatie gekoppeld aan het grotere geheel? Connectie met jouw jezelf is cruciaal: een goed ontwikkeld zelfbewustzijn is de basis. Wanneer heb jij voor het laatst om hulp gevraagd? Neem vrijblijvend contact op! De reactiesnelheid is gemiddeld binnen twee uur.

We maken de dilemma’s en paradigma’s helder die spelen bijvoorbeeld: de druk van buiten, druk van binnen: vanuit de maatschappij worden thema’s als verantwoordelijkheid (Code of conduct, Corporate governance code) (on)macht, inclusiviteit en integriteit hoog op de agenda gezet.
Kijk naar cultuurverschillen vanuit dilemma’s (Fons Trompenaars) en durf te voelen. Leer de waarde van #emoties en emotioneel intelligent #leiderschap binnen het Leadership model van Emotional Intelligence. Veel van mijn klanten hebben afgeleerd om bepaalde zwaardere emoties te voelen. Ik noem bewust ‘zwaardere’ in plaats van ‘negatieve’ emoties omdat alleen maar positief denken giftig kan zijn. Een breder spectrum aan het herkennen van emoties en gevoelens biedt een stevigere basis.

Leiderschap en bird view

Leiderschap vraagt om het hebben van zowel een helicopter view, integriteit, emotioneel zelfbewustzijn, anticiperen en het geven van vertrouwen. Hier ben ik aan het ‘stuur’.

  • Leiden vs dienen

  • Regels vs uitzonderingen

  • Individu vs groep

  • Controle vs passie

  • Specifiek vs diffuus

  • Korte termijn vs lange termijn

  • Push ((eigen kracht) vs pull (externe controle, stimulans) => een oplossing vinden die beide uitgangspunten overstijgt => integer handelen, het creëren van heelheid

Onderbouwde meting Emotionele intelligentie

Emotionele intelligentie omvat alle competenties die van grote waarde zijn. Niets zweverigs aan. Op basis van de EQ-i 2.0® onderzoek je hoe je een emotioneel intelligent leider kunt zijn met oog voor belangrijke aspecten om je wérkelijk te kunnen verbinden met de ander, ook als die een andere achtergrond heeft. Dit in relatie tot de organisatie, stakeholders en grotere context. De 360 graden-test biedt waardevolle informatie van jouw omgeving op jouw gedrag. Leiders kunnen niet zonder een objectieve spiegel en nee-knikkers. Deze test wordt wereldwijd als de beste gezien en is in Nederland gelieerd aan de Universiteit van Nijmegen.

  • EQi 2.0® Leadership

  • IPP® (InterPersoonlijkProfiel): de wetenschappelijke versie van het wereldberoemde interactiemodel de Roos van Leary®

Review Opdrachtgever Henk van Os MSc, Bronsonn HRM

‘Valérie Docters van Leeuwen van The Art of People c&c heeft een uitgesproken professionele visie op coaching. Daarnaast is zij in staat om vanuit haar managementervaring beweging te creëren. Zij heeft veel coachingstrajecten gedaan voor klanten van Bronsonn HR. Dit doet zij met aandacht en passie. En met tevredenheid van klant, manager, medewerker en Bronsonn HR. Zij neemt je mee van A naar Beter.’

Directeur/ eigenaar Bronsonn HRM

Neem contact op

Behoefte aan meer informatie? Stuur een bericht en ik bel of mail u z.s.m. terug.

Laatste nieuws

Gecertificeerde coaching

Ik ben aangesloten bij branchevereniging NOBCO omdat ik mijzelf objectief wil laten toetsen. Daarnaast werk ik ook graag internationaal, en ben zo – met een European Individual Accreditation (EIA) en European Supervisor Individual Accreditation(ESIA) – verbonden met het EMCC. Dit gewaardeerde keurmerk voor beroepscoaches staat in de markt garant voor kwaliteit en professionaliteit.