Waarom coaching?

We denken en voelen de hele dag door. Dat we rationele wezens zijn is een oude opvatting. Vrees voor wat er kàn gebeuren, is één van de emoties die vaak ons leven beheersen. Hoe kun je emoties en gevoelens bewust en sneller herkennen als een signaal, in plaats van je lang erdoor te laten meeslepen?

Coaching vergroot het (zelf)bewustzijn, en leert je wat jóu motiveert. En…, dat je meerdere keuzes hebt. Zelfkennis, emotioneel zelfbewustzijn, emotieregulatie, stressmanagement, empathie en optimisme zijn key words. Dit zijn enkele bouwstenen van emotionele intelligentie dat het vermogen heeft tot verbinden. Wat wil en kan je, waar en met wie wil je zijn? Hoe word je wendbaarder en creatiever? Met daarbij een heldere kijk op wat maakbaar is en wat niet.

Wat ik je kan bieden

Mijn klanten omschrijven mijn aanpak als, deskundig, zorgvuldig, tout de point, betrouwbaar en humorvol. ‘Vertrouwen’ is een sleutelwoord in mijn vak. Het lijkt simpel, maar interne politiek vraagt vaak veel ervaring om te weten ‘hoe de hazen lopen’. Door mijn vroegere ervaring in loondienst als zowel communicatieadviseur als leidinggevende en manager, weet ik veel over (on)macht. Samen met ervaren vakcollega’s waar onder een organisatieadviseur, begeleid ik bij zowel enkelvoudige als complexe ontwikkelvragen.

Voor wie?

Coachen is niets voor niets een populair vak. Maar het is ook echt een vàk. Een goed gesprek maakt geen coaching, maar kan zeker bij sommige vragen handvatten bieden. Coaching is voor diegene die wil, en kàn reflecteren op het eigen handelen. Die naar de eigen blinde vlekken wil kijken én wil oefenen en toepassen van gewenst gedrag. The Art of People heeft ervaring met mensen die structuur nodig hebben zoals bij (preventie of herstellende) van depressie, burn out en begeleiding bij ADD. Hierbij wordt – indien nodig – samengewerkt, of in overleg doorverwezen naar de huisarts en/ of generalistische basis GGZ en gespecialiseerde GGZ.

Neem contact op

Behoefte aan meer informatie? Stuur een bericht en ik bel of mail u z.s.m. terug.

Laatste nieuws

Geaccrediteerde coaching

Branchevereniging NOBCO staat voor het opbouwen en delen van goede – wetenschappelijke – kennis over coaching. Ze biedt een continu proces van kwaliteitsverbetering in coaching. Het is aangesloten bij de EMCC. Dit Europees gewaardeerde keurmerk voor beroepscoaches staat in de markt garant voor kwaliteit en professionaliteit.

Download gratis het e-book ‘Emotionele intelligentie: De waarde van emoties’

Een zowel onderbouwde als praktische gids voor emotioneel intelligent leiderschap met internationale én Nederlandse wetenschappelijke bronnen. Extra informatie door links, mindmaps met tips en oefeningen die meteen toe te passen zijn.