Waarom coaching?

We denken en voelen de hele dag door. Dat we rationele wezens zijn is een oude opvatting. Vrees voor wat er kàn gebeuren, is één van de emoties die vaak ons leven beheersen. Hoe kun je emoties en gevoelens bewust en sneller herkennen als een signaal, in plaats van je lang erdoor te laten meeslepen? Mijn naam is Valérie Docters van Leeuwen (auteursnaam Valérie Docters Verswijveren) en werk als coach en supervisor voor helpende beroepen. App me op: 06 45 308 813 of mail me.

Coaching maakt ruimte

Coaching vergroot het (zelf)bewustzijn, en leert je wat jóu motiveert. En…, dat je meerdere keuzes hebt. Zelfkennis, emotioneel zelfbewustzijn, emotieregulatie, stressmanagement, empathie en optimisme zijn key words. Dit zijn enkele bouwstenen van emotionele intelligentie dat het vermogen heeft tot verbinden. Wat wil en kan je, waar en met wie wil je zijn? Hoe word je wendbaarder en creatiever? Met daarbij een heldere kijk op wat maakbaar is en wat niet.

Wat ik je kan bieden

Mijn klanten omschrijven mijn aanpak als deskundig, zorgvuldig, tout de point, uniek, diepgaand, betrouwbaar en humorvol. ‘Vertrouwen’ is een sleutelwoord in mijn vak. Het lijkt simpel, maar interne politiek vraagt vaak veel ervaring om te weten ‘hoe de hazen lopen’. Door mijn vroegere ervaring in loondienst als zowel communicatieadviseur als leidinggevende en manager, weet ik veel over (on)macht. Samen met ervaren vakcollega’s waar onder een organisatieadviseur, begeleid ik bij zowel enkelvoudige als complexe ontwikkelvragen.

Voor wie?

Coachen is niets voor niets een populair vak. Maar het is ook echt een vak. Een goed gesprek maakt geen coaching, maar kan zeker bij sommige vragen handvatten bieden. Coaching is voor diegene die wil, en kàn reflecteren op het eigen handelen. Die naar de eigen blinde vlekken wil kijken én wil oefenen en toepassen van gewenst gedrag. The Art of People heeft ervaring met mensen die structuur nodig hebben zoals bij (preventie of herstellende) van depressie, burn-out en begeleiding bij ADHD/ ADD en hoogbegaafdheid. Hierbij wordt – indien nodig – samengewerkt, of in overleg doorverwezen naar de huisarts en/ of generalistische basis GGZ of gespecialiseerde sGGZ.

Supervisie

Het belang van #supervisie wordt mooi verwoord door Erik de Haan, mede-auteur van het boek ‘Supervisie, gids voor supervisanten’: “

“Net als het voor leiders gezond is om zich bloot te stellen aan coaching, net als het voor ervaren professionals van groot belang is om hun lichaam en geest scherp en fit te houden, zo is het voor elke professional in een helpend beroep van levensbelang om zich regelmatig te ‘onderwerpen’ (want zo voelt het vaak) aan vertrouwde en betrouwbare supervisie met een echt onafhankelijke, scherpe doch meevoelende, toegewijde doch veeleisende #supervisor”.
Branchevereniging NOBCO is een nieuwe opleiding gestart i.s.m. Tom Battye, en onderstreept hiermee het belang van supervising.

Supervisor i.o. Tom Battye & NOBCO/ EMCC
Oproep: coaches gezocht: kans tot kennismaking met #supervisie ten behoeve van persoonlijke en professionele #ontwikkeling


➡️ Tegen gereduceerd tarief supervisietraject; uren tellen mee voor certificering*

 In mei dit jaar ben ik gestart met de tweejarige opleiding tot supervisor. De opleiding met EISA-certificering, is speciaal ontwikkeld door de NOBCO en Tom Battye. Om zelf als supervisor in opleiding aan de slag te gaan, zoek ik coaches/ begeleidingsdeskundigen en andere professionals in helpende beroepen om in een aantal gesprekken jou verder te laten groeien in jouw vak en als persoon.

Wat supervisie is:
De begeleidingsvorm ‘supervisie’ is nog relatief onbekend in Nederland. Supervisie biedt echter een bredere scoop, waar actief de kennis en ervaring van de supervisor ingebracht kunnen worden. De gesprekken zijn mede op basis van supervisiemodellen waar onder het ‘’Seven-eyed model’ (Hawkins, Shohet, Ryde and Wilmot.)

Supervisie volgens het EMCC:
Het Eurepean Mentoring & Coaching Council (EMCC) dat verbonden is met de NOBCO en de opleiding geeft de volgende informatie over supervisie:

✅ https://www.emccglobal.org/leadership-development/supervision/

https://www.emccglobal.org/leadership-development/supervision/definition/

https://www.emccglobal.org/leadership-development/supervision/guidelines/

Opzet:

➡️       vanaf 7 sessies van 1,5 uur of 2 uur

➡️       € 50 p.u**

➡️       via Zoom (met opnames)

➡️       gesprekken in het Nederlands of Engels

➡️       NOBCO-coaches*: uren tellen mee voor de certificering!

➡️  vanaf HBO-niveau

** exclusief 21% BTW

Over mij:
Sinds zestien jaar heb ik mijn eigen coachpraktijk The Art of People. Hierin begeleid ik professionals in hun persoonlijke, #leiderschap- en #loopbaanontwikkeling. Ik ben gespecialiseerd in de ontwikkeling van Emotionele Intelligentie, gelicenseerd #EQi 2.0 en het InterPersoonlijk Profiel (IPP #Roos van Leary). Daarnaast ben ik geaccrediteerd senior practitioner NOBCO/ EMCC/EIA.

Ken je iemand waarvoor dit traject interessant zou kunnen zijn? Delen van deze oproep bericht wordt zeer gewaardeerd!

Voor meer informatie of vragen ben ik bereikbaar via:

Tom Battye (opleider) prijst deze mogelijkheid van harte aan:

“I am delighted to working with 25 highly experienced coaches, all of which are SP or MP level. Many of them already have supervision skills and supervision practice, but have undertaken this training project to formalise their accreditation. I recommend every single one of them. Please take advantage of this special (once in a lifetime) opportunity to receive supervision on your coaching practice”

NOBCO: ‘De training biedt een unieke kans aan [onder meer] andere NOBCO-coaches om kennis te maken met #supervisie. Deze ervaren collega ondersteunt je met zaken waar jij tegen aanloopt in je praktijk en helpt je groeien in je vak. Een waardevolle investering op maat dus’.

 Valérie Docters van Leeuwen

The Art of People bestaat sinds 2006

Neem contact op

Behoefte aan meer informatie? Stuur een bericht en ik bel of mail u z.s.m. terug.

Laatste nieuws

Gecertificeerde coaching

Branchevereniging NOBCO staat voor het opbouwen en delen van goede – wetenschappelijke – kennis over coaching. Ze biedt een continu proces van kwaliteitsverbetering in coaching. Het is aangesloten bij de EMCC/EIA. Dit Europees gewaardeerde keurmerk voor beroepscoaches staat in de markt garant voor kwaliteit en professionaliteit.

Download het e-book ‘Emotionele intelligentie: De waarde van emoties’ mét update van de EQ-i 2.0

Een zowel onderbouwde als praktische gids voor emotioneel intelligent leiderschap met internationale én Nederlandse wetenschappelijke bronnen. Extra informatie door links, mindmaps met tips en oefeningen die meteen toe te passen zijn.