𝙎𝙥𝙚𝙘𝙞𝙖𝙡𝙚 𝙨𝙩𝙪𝙙𝙚𝙣𝙩𝙚𝙣𝙖𝙘𝙩𝙞𝙚 𝙬𝙖𝙖𝙧𝙙𝙚𝙫𝙤𝙡 𝙜𝙚𝙗𝙡𝙚𝙠𝙚𝙣: 𝙫𝙞𝙙𝙚𝙤 𝙫𝙖𝙣 𝙨𝙩𝙪𝙙𝙚𝙣𝙩 𝙅𝙪𝙧𝙟𝙚𝙣 𝘿𝙖𝙚𝙢𝙚𝙣 𝙤𝙫𝙚𝙧 𝙯𝙞𝙟𝙣 𝙚𝙧𝙫𝙖𝙧𝙞𝙣𝙜

𝙎𝙥𝙚𝙘𝙞𝙖𝙡𝙚 𝙨𝙩𝙪𝙙𝙚𝙣𝙩𝙚𝙣𝙖𝙘𝙩𝙞𝙚 𝙬𝙖𝙖𝙧𝙙𝙚𝙫𝙤𝙡 𝙜𝙚𝙗𝙡𝙚𝙠𝙚𝙣: 𝙫𝙞𝙙𝙚𝙤 𝙫𝙖𝙣 𝙨𝙩𝙪𝙙𝙚𝙣𝙩 𝙅𝙪𝙧𝙟𝙚𝙣 𝘿𝙖𝙚𝙢𝙚𝙣 𝙤𝙫𝙚𝙧 𝙯𝙞𝙟𝙣 𝙚𝙧𝙫𝙖𝙧𝙞𝙣𝙜

Toen ik vorig jaar de oproep van de NOBCO zag om mee te doen aan de speciale studentenactie i.s.m. hogescholen, heb ik mij meteen aangemeld. De actie betreft studenten – die vanwege de isolatie door de pandemie – korte begeleiding konden/ kunnen krijgen.

Student en dirigent i.o. Jurjen Daemen heeft op verzoek deze video met eigen krachtige boodschap opgenomen, om andere studenten aan te moedigen om deze stap te maken. Dank nogmaals Jurjen!

‘Het liefst spreek ik elke week nog met Valérie omdat het proces langer is dan de drie sessies.*

‘Bovendien heb ik veel gelachen met haar wat ik zelf als heel krachtig heb ervaren, omdat je toch voornamelijk over problemen aan het praten bent’.

‘Ik zou alle studenten willen aanmoedigen om eens in gesprek te gaan met een coach omdat je […] nieuwe inzichten over jezelf krijgt’.

Zelf heb ik een studerende zoon van 22 jaar, en ik zie dat deze generatie veel op haar bord heeft liggen. Ze zit in een kwetsbare fase. Naast de overgang naar een volwassen leven met verantwoordelijkheden en onzekerheden komen veel crises samen. Daarbij komen prestatiedruk, keuzestress en het perfecte plaatje via social media.

Deze video heeft Jurjen Daemen opgenomen voor de nieuwjaarsreceptie van de NOBCO van 13 januari 2023 waar ook MIND us van koningin Máxima aanwezig was. De organisatie belicht de kwetsbaarheid van jongeren en jongvolwassenen.

Overigens* vergoedt de NOBCO niet. De aangesloten coaches doen dit voor het tarief van € 10 per uur inclusief BTW.

Dank Geeske te Gussinklo voor het begeleiden van de actie vanuit de Nederlandse Orde van Beroepscoaches (NOBCO).

#studentenactie #nobco #jongvolwassen #mindus #supervisor #artes #hogescholen #kunstacademie  #coaching #coach #gecertificeerdecoaches

 

Studentenactie nodig en succesvol

Studentenactie waardevol gebleken: video van student en dirigent i.o. Jurjen Daemen

Toen ik vorig jaar de oproep van de NOBCO zag om mee te doen aan de speciale studentenactie i.s.m. hogescholen, heb ik mij meteen aangemeld. De actie betreft studenten – die vanwege de isolatie door de pandemie – korte begeleiding konden/ kunnen krijgen.

Student en dirigent i.o. Jurjen Daemen heeft op verzoek deze video met eigen krachtige boodschap opgenomen om andere studenten aan te moedigen om deze stap te maken. Dank nogmaals Jurjen!

‘Het liefst spreek ik elke week nog met Valérie omdat het proces langer is dan de drie sessies.*

‘Bovendien heb ik veel gelachen met haar wat ik zelf als heel krachtig heb ervaren, omdat je toch voornamelijk over problemen aan het praten bent’.

‘Ik zou alle studenten willen aanmoedigen om eens in gesprek te gaan met een coach omdat je […] nieuwe inzichten over jezelf krijgt’.

Zelf heb ik een studerende zoon van 22 jaar, en ik zie dat deze generatie veel op haar bord heeft liggen. Ze zitten in een kwetsbare fase en in een overgang naar een volwassen leven met verantwoordelijkheden en onzekerheden, maar deze generatie ervaart nog meer druk. De aandacht voor prestatiedruk, keuzestress maar vooral ook zichzelf te mogen leren kennen en zichzelf te kunnen zijn blijft belangrijk.

De video heeft Jurjen Daemen opgenomen voor de nieuwjaarsreceptie van de NOBCO waar ook aandacht was voor Mind You Overigens* vergoedt de NOBCO niet. De coaches die bereid zijn doen dit voor het tarief van € 10 per uur te doen.

Dank Geeske te Gussinklo voor het begeleiden van de actie vanuit de Nederlandse Orde van Beroepscoaches (NOBCO).

#studentenactie #nobco #kwetsbarefase #mindyou #supervisor #artes #hogescholen #kunstacademie #coaching #coach #studenten #hogescholen

Gezocht: coaches en hulpverleners in helpende beroepen voor supervisie

Voor coaches en professionals in helpend beroep: supervisie ten behoeve van persoonlijke en professionele ontwikkeling

Tegen gereduceerd tarief supervisietraject; uren tellen mee voor certificering*

 Wil jij werken aan jouw eigen professionele groei? Supervisie is hierbij van groot belang.

Het belang van supervisie wordt mooi verwoord door Erik de Haan, mede-auteur van het boek ‘Supervisie, gids voor supervisanten’: “Net als het voor leiders gezond is om zich bloot te stellen aan coaching, net als het voor ervaren professionals van groot belang is om hun lichaam en geest scherp en fit te houden, zo is het voor elke professional in een helpend beroep van levensbelang om zich regelmatig te ‘onderwerpen’ (want zo voelt het vaak) aan vertrouwde en betrouwbare supervisie met een echt onafhankelijke, scherpe doch meevoelende, toegewijde doch veeleisende supervisor”.
In mei dit jaar ben ik gestart met de tweejarige opleiding tot supervisor. De opleiding met EISA-certificering, is speciaal ontwikkeld door de NOBCO en Tom Battye. Om zelf als supervisor in opleiding aan de slag te gaan, zoek ik coaches en andere professionals in helpende beroepen om in een aantal gesprekken jou verder te laten groeien in jouw vak en als persoon.

Wat supervisie is:

De begeleidingsvorm ‘supervisie’ is nog relatief onbekend in Nederland. Supervisie biedt echter een bredere scoop, waar actief de kennis en ervaring van de supervisor ingebracht kunnen worden. De gesprekken zijn mede op basis van supervisiemodellen waar onder het ‘’Seven-eyed model’ (Hawkins, Shohet, Ryde and Wilmot.)

Supervisie volgens het #EMCC:
Het Eurepean Mentoring & Coaching Council (EMCC) dat verbonden is met de NOBCO en de opleiding geeft de volgende informatie over supervisie:

✅        https://www.emccglobal.org/leadership-development/supervision/

✅        https://www.emccglobal.org/leadership-development/supervision/definition/

✅        https://www.emccglobal.org/leadership-development/supervision/guidelines/

Opzet:

➡️        vanaf 7 sessies van 1,5 uur of 2 uur

➡️        € 50 p.u p.p.*

➡️        via Zoom of live

➡️        gesprekken in het Nederlands of Engels

➡️        NOBCO-coaches*: uren tellen mee voor de certificering!

➡️        vanaf HBO denk- en/ of werkniveau

* exclusief 21% BTW | voor groepen een ander tarief

Over mij:

Sinds zestien jaar heb ik mijn eigen coachpraktijk The Art of People. Hierin begeleid ik professionals in hun persoonlijke, leiderschap- en loopbaanontwikkeling. Ik ben gespecialiseerd in de ontwikkeling van Emotionele Intelligentie, gelicenseerd EQi 2.0 en het InterPersoonlijk Profiel (IPP #Roos van Leary). Daarnaast ben ik geaccrediteerd senior practitioner NOBCO/ EMCC/EIA.

Ken je iemand waarvoor dit traject interessant zou kunnen zijn? Delen van dit bericht wordt zeer gewaardeerd!

Voor meer informatie of vragen ben ik bereikbaar via:

  • info@theartofpeople
  • 06 45 308 813
  • theartofpeople.nl

Tom Battye (opleider) prijst deze mogelijkheid van harte aan:

“I am delighted to working with 25 highly experienced coaches, all of which are SP or MP level. Many of them already have supervision skills and supervision practice, but have undertaken this training project to formalise their accreditation. I recommend every single one of them. Please take advantage of this special (once in a lifetime) opportunity to receive supervision on your coaching practice”

De NOBCO: ‘De training biedt een unieke kans aan [onder meer] andere NOBCO-coaches om kennis te maken met supervisie. Deze ervaren collega ondersteunt je met zaken waar jij tegen aanloopt in je praktijk en helpt je groeien in je vak. Een waardevolle investering op maat dus’.

 

Valérie Docters Verswijveren

Speciale studentenactie NOBCO i.s.m. hogescholen

Of hij een recensie mocht schrijven…

Bij de afronding van het derde en laatste gesprek wilde hij mij wat vragen. Het maakte mij nieuwsgierig. ‘Hij had zo’n baat gehad bij onze gesprekken’ zei hij, ‘of hij een recensie mocht schrijven, zo dat mogelijk voor andere studenten de drempel verlaagd kan worden’. Het raakte me zo. Lees hier verder Jurjen Daemens boodschap.

Recensie:

In het kader van een nieuwe studentenactie van de NOBCO in samenwerking met het ArtEZ-conservatorium heb ik de mogelijkheid gehad om een drietal gesprekken aan te gaan met Valérie Docters van Leeuwen. Dit met als reden te achterhalen hoe ik mijn carrière als ‘langstudeerder’ kan afbouwen, richting loopbaan kan toewerken, en in de weg daarnaartoe structuur kan aanbrengen.

Ondanks het in gesprek gaan met een externe coach om aan te geven dat dingen dus niet lopen zoals gewenst of verwacht nogal een stap is, althans zo voelde ik het eerst, kan ik alleen maar concluderen dat dit voor mij een prettige en nodige ervaring is geweest. Door zaken, en dus vooral je eigen persoon, bespreekbaar te maken kun je daadwerkelijk tot concrete(re) inzichten komen met betrekking tot jezelf en de wijze waarop je jezelf tot nu toe door het leven baant. Valérie faciliteert dit op een zeer fijne en toegankelijke manier waardoor je de moeilijkheden die je hebt juist makkelijk bespreekbaar wilt maken. Door het gemak waarmee de gesprekken lopen ontstaat er zelfs een gevoel van opluchting en wellicht zelfs blijdschap door op zo’n ontspannen manier over je eigen persoonlijke zaken te kunnen spreken.

Daarvoor ben ik Valérie ontzettend dankbaar en hoop ik dat meerdere mensen deze stap om persoonlijke dingen bespreekbaar te maken durven zetten. Ook wil ik het initiatief tussen de NOBCO en ArtEZ een pluim geven omdat zij een lans breken voor studenten die, kwetsbaar als ze zijn aan het begin van hun carrière, vaak niet met alle verwachtingen en druk om kunnen gaan en hierdoor zich niet durven uiten. Er zit geen schande in het durven uitspreken van de zaken waarmee je worstelt. Een coach is hierbij een dankbare gesprekspartner!

Nogmaals dank voor de fijne gesprekken!

Met vriendelijke groet,

Jurjen Daemen

De totstandkoming:

De gesprekken zijn op basis van een unieke studentenactie tussen hogescholen en branchevereniging voor Beroepscoaches (NOBCO) tot stand is gekomen. Aanleiding is het vacuüm waar veel studenten in terecht zijn gekomen in de afgelopen twee jaar. Weinig tot géén persoonlijk contact met de medestudenten en online onderwijs. Toen ik de oproep zag, heb ik mijzelf meteen opgegeven om mee te doen. Basis is een drietal gesprekken voor een heel klein bedrag. Meerdere studenten hebben mij benaderd waaronder Jurjen Daemen. NOBCO studentenactie i.s.m. hogescholen.

In de media: Zephyre – De nacht dat de zon scheen

Binnenkort komen op deze pagina de recensies van Zephyre – ‘De nacht dat de zon scheen’.