Assessments: EQ-i 2.0®

Wie een hoog IQ heeft, kan het gevoel hebben niet gelukkig te zijn in het leven. Terwijl anderen met een lager IQ wél gelukkig zijn. Dat verschil heeft te maken met iemands emotionele intelligentie, het EQ. Wetenschappelijk onderzoek toont aan dat een hoog EQ meer kans biedt op een succesvol leven dan een hoog IQ. Met de assessments van de EQ-i® kom je verder. Naast bewustwording geeft het richting en plan van aanpak.

  • Waarom slim zijn nog niet goed leiderschap betekent

  • Hoger ontwikkelde EQ belangrijker is dan hoog IQ

  • Effectief leiderschap gebaseerd is op ontwikkelde sociale en emotionele vaardigheden

  • We zijn dagelijks bezig met het (onbewust) interpreteren van gevoelens en emoties. Zo worden we blij als we in gesprek zijn met iemand die we sympathiek vinden. Of boos als iemand iets anders doet dan onze verwachtingen. Emotionele intelligentie is te ontwikkelen, zodat we bewust onszelf én de ander begrijpen.

De EQ-i was de eerste test die de emotionele intelligentie meet en wordt nog steeds gezien als het meest betrouwbaar.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Laatste nieuws

Geaccrediteerde coaching

Branchevereniging NOBCO staat voor het opbouwen en delen van goede – wetenschappelijke – kennis over coaching. Ze biedt een continu proces van kwaliteitsverbetering in coaching. Het is aangesloten bij de EMCC. Dit Europees gewaardeerde keurmerk voor beroepscoaches staat in de markt garant voor kwaliteit en professionaliteit.